In mijn vorige artikel heb ik een opsomming gegeven van de 10 meestvoorkomende fouten bij zelforganisatie. Veel leuker is het om te schrijven hoe de fouten omgezet kunnen worden in succesfactoren. In dit artikel de eerste succesfactor.

1. Een heldere en urgente reden voor invoering van zelforganisatie

Geregeld hoor ik mensen verzuchten, meer dan een jaar na de invoering van zelforganisatie: “waaróm deden we dit eigenlijk?” De reden is vanaf het begin vaak niet duidelijk en deze vraag blíjft terug komen. Heb je zelf nog helder de reden voor invoering van zelforganisatie voor ogen? Was het een urgente reden? Werd de reden begrepen? Of werd de reden verbloemd? Een reden moet eerlijk, helder en urgent zijn om medewerkers en de hele organisatie mee te kunnen krijgen. Zonder gevoel van urgentie zal een verandering niet slagen. Dan hebben mensen het er niet voor over om verworvenheden los te laten of om nieuwe vaardigheden aan te leren en moeite te doen.

Urgentie
Om je een beeld te geven van wat ik met urgentie bedoel noem ik hier twee willekeurige voorbeelden:
“Als we geen zelforganisatie invoeren zal een groot deel van onze medewerkers opstappen en hebben wij een groot personeelstekort. We zullen dan vestigingen moeten sluiten.”
Of: “Wij voeren zelforganisatie in omdat dit leidt tot veel meer creatieve ideeën en nieuwe producten. Daarmee worden wij marktleider.”
Vóel je de urgentie? Door de urgentie stijgt de temperatuur en komen mensen in beweging.

‘Urgentie’ is één van de pijlers van Systemisch TransitieManagement©ⁱ⁾ een gedachtegoed dat ik inzet bij het begeleiden van organisatieverandering. Change-goeroe Kotter noemt dit het Burning Platform voor verandering.

Nu weer even terug naar jouw verandering. Waarom is in jouw bedrijf zelforganisatie ingevoerd? Moet dat weer eens opgefrist? Of helder worden geformuleerd? Hoe zit het met de urgentie? Kun je hulp gebruiken bij het creëren van urgentie?

Sparren over de urgentie van jouw organisatieverandering
Ik heb 3 tijdslots gereserveerd waarop je vrijblijvend een uur met mij kunt sparren over (het creëren van urgentie van) jouw verandering of over andere hindernissen die jij tegenkomt bij zelforganisatie. Reageer snel als dit wat voor jou is.

Ja, ik wil vrijblijvend een uur telefonisch sparren op:

  • maandag 11 november 2019 van 9 tot 10 uur
  • donderdag 14 november 2019 van 12.30 tot 13.30 uur
  • dinsdag 19 november 2019 van 16 tot 17 uur

Stuur snel een mail naar paulien.stuurop@brinkresults.nl en geef aan op welk tijdstip je wilt sparren. Wacht niet te lang want bezet = bezet.

 

ⁱ⁾Systemisch Transitiemanagement is het gedachtegoed van Plan B